Nyt kun blogi on luotu, niin tottakai pitää ensiksi esitellä meidän siiliperhe. Esittelen tällä kertaa vain ne siilit, mitkä meillä parhaillaan asustaa. Kotisivuiltamme voi lukea lisää myös muistoissa olevista siileistä.

 

Tiny Black Karoliina "Siiri"

1251022063_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Siiri on 20.7.2004 syntynyt siili rouva, joka jaksaa viellä ilahduttaa kotia 5,1vuoden iässä. Luonteeltaan hän on ihana ja utelias sylisiili ja jos Siiri jotain haluaa, hän myös yleensä tekee kaiken sen saadakseen (mm. karkaus aitauksesta eräälläkin matkalla isoon kartanoon, hyvä että löydettiin hänet) Siiri on ensimmäinen ja rakkain siilini, jonka kanssa on koettu jo paljon. Rouva on matkustellut kanssani ympäri Suomea ja mökillekkin päässyt (joutunut) joka kerta mukaan.

Tullessaan meille Siiri oli todella nirso, ainoastaan raksut kelpasivat. Vähitellen eräidenkin hyönteisten soseutus-jemmaus yritysten jälkeen Siirille alkoi maistua hyönteiset ja muu ruoka. Nykyään Siiri on lähes kaikkiruokainen, mutta hampaiden vähenemisen takia pitää kaikki pilkkoa hyvin pieneksi tai soseuttaa. Tosin tämä suuri saalistaja tykkää metsästää jättiksiä ja imeä niistä sitten sisälmykset ulos.

Nuorempana Siiriä yritettiin astuttaa 3 kertaa tuloksetta, eli jälkikasvua ei valitettavasti ole ilahduttamassa muita perheitä. :(

 

Jedi "Aatu"

1251020974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämä suklaa(?)lumi herra tuli meille sijoitukseen Martina Helteen tuomana Saksasta Kesäkuussa 2009. Eli kovin kauaa herra ei ole ehtinyt meillä viellä olemaan, mutta luonteellaan hän on hurmannut kaikki keneen on tutustunut. Aatu on todella kiltti poju, joka hädin tuskin osaa tuhista tai nostaa piikkejään. Sylissä Aatua voi rapsutella leuan alta,eikä hän ole moksiskaan. Kynsien leikkuu ja muut hoitotoimet sujuvat kuin vettä vaan.

Aatu on juoksupyörän ja ruoan suurkuluttaja. Ensiksi juostaan pyörässä kilometritolkulla ja sen jälkeen mennään tankkaamaan hirmuinen määrä ruokaa. Olen antanut Aatun syödä niin paljon kun se jaksaa, en ole viitsinyt pienentää ruokamäärää (tosin Aatulla on myös varaa hieman lihotakkin). Aatu ei ole missään vaiheessa ollut nirso millekkään, kaikki mitä tarjotaan uppoaa. Parasta aktivointia Aatun mielestä on se, kun iltasin laitetaan aktivointipalloon raksuja ja niitä saa sitten yön mittaan pyöritellä ulos. Siinä lajissa Aatu onkin aivan paras.

Tarkoitus Aatulle olisi yrittää opettaa jotain hauskoja temppuja, varsinkin nyt kun ollaan jo vähän aikaa tutustuttu. Koska poju on niin ruoan perään, en usko että mitään hankaluuksiakaan opettelussa tulee. :)


Tiny Black Anemone "Anemone"

1251020948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä Egyptiläinen pitkäkorvasiili muutti meille vasta muutama päivä sitten. Koti ei ole koti ilman pitkäkorvasiiliä, joten Anemone tuli meille viettämään rauhallisia eläkepäiviä.

Anemonen kanssa riittää viellä työtä, että keittiössä saisi edes kävellä ilman kauheita tuhinoita ja jalkoihin hyökkäilyä, mutta tälläinen suloinen haaste on aina mukavaa piristystä päivään. Anemone on meidän siileistä ehkä poikaystävän kaikistä mieleisin. Pitkäkorvilta kun löytyy tuota asennetta ja niitä on niin mukava katsella kun ne kaahailevat ympäri asuntoa.

Nyt jo Anemone on tutkinut hyvin tarkasti koko asunnon ja merkinnyt sen  ihan varmasti reviirikseen. Kaikki mahdollinen mitä voi maistaa on maisteltu ja kaikki pieni mikä liikkuu on kaadettu. Anemone on aivan mahdottoman suloinen otus, ja myöhemmin kirjoittelen varmasti myös hänestä lisää :)